Turkey
ARATICILIK AŞKINA!
‘'Doğada içsel keşif kampı''
26-30 Nisan @ Pastoral Vadi - Fethiye
10 yılı aşkın deneyimli yoga ve meditasyon eğitmeni Şeyma Özcan, yine 10 yılı aşkındır üretim ve sanatsal çalışmalarına devam eden görsel ve performans sanatçısı, beden terapisti Alper Akçay ile son yıllarda adından sıklıkla söz ettiren başarılı ressam Gamze Yalçın, şehirde yaşayanları doğada sıradışı bir kamp projesiyle buluşturmaya hazırlanıyor. 26-30 Nisan tarihleri arasında, Fethiye Pastoral Vadi’de gerçekleşecek “Yaratıcılık Aşkına!”, kendi içindeki ''eşsiz ve biricik'' olanla temas etmek isteyenler için bulunmaz bir ortam yaratacak.
2017 yılında bu kolektif kamp projesi ile yollarını birleştiren Şeyma Özcan, Alper Akçay ve Gamze Yalçın, içinde yoga, meditasyon, dans, müzik ve resim sanatının, yani bir sürü güzel şeyin olduğu bir kamp hayali kurarak yola çıktı.
Doğanın yaratıcılığının iyice uyandığı dönemde, harika bir ekolojik çiftlik olan Pastoral Vadi'de 4 gece 5 gün boyunca sürecek olan kamp, doğanın kalbinde, yaratıcı enerjinin keşfedilip kutlayabileceği bir alan yaratacak.
Dear friends,
As you know, Fomged Youth Club has been organizing international festivals for twenty six years.
This year;
April 18 - 24, 2015 “THE INTERNATIONAL ANTALYA CHILDREN FESTIVAL”,
May 14 - 20, 2015 “THE INTERNATIONAL ANTALYA YOUTH FESTIVAL”
are going to be held in Antalya with the participation of the groups in branches such as folk dance, modern dance, music, ballet, chorus, circus, band and harmonica, traditional street games, dance theatre and rhythmic gymnastics.
General information, details and application forms of our festivals are in the attachment.
We would be so pleased to see your group among us.
We are looking forward to hear from you.
Friendly yours,
Caner Kavasoğlu
Festival Coordinator
FOMGED YOUTH CLUB
Suadiye Mah. Akkurt Sok. No:4/A
Kadıköy – İSTANBUL
Tel: +90 216 410 24 47 – 48
https://www.facebook.com/fomgedfestivals
Basın toplantısında Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Sayın Vasileios Bornovas'ın konuşmasıdır.
Sismanoglio Megaro
22.10.2010
Dora Stratou Tiyatrosu, taşraya özgü halk danslarına karşı duyduğu tutkuyu bilimsel bir yaklaşımla bir araya getiren bir kadın olan Dora Stratou tarafından 1953 yılında kuruldu. Dora Stratou Tiyatrosu dansın, kostümlerin ve müziğin otantikliğini muhafaza eden ve geleneksel Yunan halk dansının törensel karakterini saygıyla koruyan, Yunanistan’ın (belki de dünyanın) bugün en büyük halk dansları grubudur. Aynı zamanda, çağdaş bilimsel yaklaşımların kullanılmasıyla dans üzerine çalışmalar yapar. Dora Stratou Tiyatrosu, basılı yayınlarla, kütüphanesiyle, yaptıkları gösteriler ve ayrıca verdikleri derslerle daha genç kuşaklarda da halk dansına duyulan sevgiyi canlı tutmaktadır. Sanat camiasından, Manos Hatzidakis ve Kostas Gavras gibi büyük yaratıcılar da Tiyatro’ya kucaklarını açmışlardır.
Bu nedenlerden dolayı, ilham sahibi Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’in başında olduğu Sarıyer Belediyesi’nin, 28 Ekim’de bir gösteri sergilemesi için Dora Stratou Tiyatrosu’nu davet etmiş olması bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Bu noktada, bu gösteriyi organize eden, CID-UNESCO’nun Beyoğlu ve Sarıyer şubelerine ve başkanları Sayın Özlem Kaleli ile Vasilis Linardis’e şükranlarımı sunmak istiyorum. Ayrıca Dora Stratou Tiyatrosu’na, etkinliğe katılacak olan 40 dansçıya ve onlara eşlik eden müzisyenlere de hoş geldiniz demek istiyorum. Bu çabaya verdiğimiz desteğinYunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ile Sarıyer Belediyesi arasında daha sıkı ilişkiler için bir başlangıç olmasını umut ediyoruz.
Kendi adımıza ise, bu gösterinin Sismanoglio Megaro’nun bir iletişim ve kültür mekânı olarak faaliyet göstermeye başlamasından tam olarak bir yıl sonra verildiğinin de altını çiziyoruz. Etkinliklerimizi ve sergilerimizi varlıklarıyla onurlandırılan 30.000 insandan ve ayrıca Sismanoglio Megaro’da Yunanca öğrenen, bilhassa genç, çok sayıdaki İstanbulludan dolayı sevinç içindeyiz.
Gösterinin programı, Trakyalı ve Küçük Asyalı, Konyalı, Kapadokyalı ve Karadenizli Yunanlıların halk danslarının adımlarında duyulan eski ortak seslerimizi temel alarak iki toplum arasında köprülerin kurulması için de bir başlangıç oluşturmaktadır. Bunlar, düğün ve panayırlardaki (paniyiri) törensel hareketlerdir. Antik Yunan tragedyasının “horos”u, çağdaş Türkiye’nin “horon”u, adımlarımızı birbirine bağlayan ortak dilimizdir…