Joomla project supported by everest poker review.

Chania

 

Το tango είναι ένας εξ ορισμού “βαβελικός” χορός.

Δεν υπακούει σε κανόνες χορογραφημένων βημάτων. Στηρίζεται στις δυναμικές δύο σωμάτων που συνδυάζονται και συνδυάζουν την μουσική με τρόπο εφήμερο και μοναδικό. Η καλλιτεχνική αντίληψη,το αισθητικό κριτήριο, και η τεχνική συμπράττει με το συμπεριφοριακό στοιχείο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πίστα κατάμεστη που όμως προσπαθεί ακριβώς ότι και εκείνοι. Να συνυπάρξουν. Να σαγηνέψουν. Να αναλωθούν. Να διεκδικήσουν και να απωλέσουν.

Το Σάββατο 19 Μαίου στις 8μμ, οι Φρύνη και Δημήτρης σε μια tango απόδοση της Βαβέλ ,στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης

 

 

 
Παιδικά Τμήματα Χορού
Εισαγωγή στον Κλασικό / Σύγχρονο Χορό
& Δημιουργική Κίνηση (3 – 5 ετών)
Τρίτη & Πέμπτη 6μμ – 7μμ
Εξερευνήστε τη φαντασία σας μέσα από την κίνηση!
Οι βασικές αρχές του κλασικού και σύγχρονου χορού εισάγονται με σεβασμό προς την κινησιολογική ανάπτυξη του παιδιού και στόχο να γίνει τολμηρό και δημιουργικό. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ποιότητες κίνησης και την αίσθηση του ρυθμού μέσα από το χορό, τη μουσική, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Εκφράζονται και δημιουργούν μέσω της γλώσσας του σώματος, χρησιμοποιώντας υφάσματα, κορδέλες, εικόνες, μικρά μουσικά όργανα, ιστορίες και άλλα.
Κλασικός / Σύγχρονος Χορός & Αυτοσχεδιασμός (6 – 12 ετών)
Τρίτη & Πέμπτη 7μμ – 8μμ
Δημιουργώντας ένα παράλληλο σύμπαν!
Το πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου περιλαμβάνει ασκήσεις που βελτιώνουν την στάση του σώματος και τον συντονισμό των μελών του, καθώς επίσης την αίσθηση του ρυθμού και την μνήμη. Παράλληλα, συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση και ευλυγισία, ενδυναμώνοντας και διατείνοντας τους μύες. Τα παιδιά διοχετεύουν την ενέργειά τους εποικοδομητικά και καλλιεργούν την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική τους έκφραση μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι οποίες τα ενθαρρύνουν να συνθέσουν την δική τους κιναισθητική γλώσσα. Μέσα από τις παρουσιάσεις και παραστάσεις του Κέντρου Χορού & Οπτικών Τεχνών KINETICS, τα παιδιά αποκτούν ερμηνευτικές ικανότητες, συγχρονισμό, οργάνωση, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση.
Autumn BabyDance Course:
Χορός για Μαμάδες & Μωρά (2 – 36 μηνών)
Παρασκευή 6μμ – 7μμ από 7 Οκτωβρίου έως 2 Δεκεμβρίου
Δηλώσεις συμμετοχής έως 3 Οκτωβρίου
Το πιο δημιουργικό ζευγάρι!
Ο χορός έχει τη δύναμη να ενισχύσει περαιτέρω τον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού, υποστηρίζοντας παράλληλα την αναπτυξιακή διαδικασία της κινητικής αντίληψης του βρέφους-παιδιού. Επιπλέον, ο χορός προσφέρει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των βρεφών, ενώ οι μητέρες επικοινωνούν μεταξύ τους. Η μητέρα και το μωρό γίνονται ένα καλλιτεχνικό δίδυμο στα πλαίσια μίας ομάδας που συνεργάζεται, μοιράζεται, απολαμβάνει και χαλαρώνει.
Διδάσκουν:
Η Κατερίνα Ντινοπούλου είναι καθηγήτρια χορού και pilates, χορογράφος και δημιουργός βίντεο. Έχει παρουσιάσει παραγωγές της και ομιλίες σε πάνω από 30 διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια. Από το 2005, διδάσκει ενήλικες, εφήβους και παιδιά σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, pilates, χορογραφία και νέα μέσα σε ινστιτούτα στην Αγγλία και την Ελλάδα, ανάμεσα τους το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου. Το 2014, ιδρύει το Κέντρο Χορού & Οπτικών Τεχνών KINETICS. Σπούδασε Χορό και Εικαστικά στο πανεπιστήμιο του Brighton (BA Dance & Visual Art, 2007) και με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Chichester με εξειδίκευση στην Χορογραφία, τα Νέα Μέσα και τις Σωματικές Τεχνικές (MA Performance: Dance Maker, 2010). Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος BASI Pilates (2015).
Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος είναι χορευτής, χορογράφος και μουσικός με διεθνείς παρουσιάσεις και συνεργασίες. Από μικρός άρχισε να παίζει ακορντεόν και έφηβος πια, γνώρισε το πιάνο. Εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών και σπούδασε ανώτερα θεωρητικά. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι έκλαιγε κοιτώντας καλλιτεχνικό πατινάζ, αποφάσισε να σπουδάσει χορό. Ξεκίνησε από τη σχολή της Ν. Κονταξάκη και μετέβη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης απ' όπου αποφοίτησε το 2005. Με υποτροφία του ΙΚΥ πήγε στη Γαλλία για να συνεχίσει την εξερεύνηση της τεχνικής. Σημαντική επιρροή υπήρξαν οι Δ. Παπαθανασοπούλου και David Zambrano, W. Piollet κα. Από το 2000 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό σε παιδιά και εφήβους, όπως στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο-λύκειο Γέρακα. Στη Γαλλία δίδαξε ως ειδικός παιδαγωγός μουσικο-κινητική αγωγή σε νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς. Ιστοσελίδα: taxiarchisvasilakos.blogspot.com.
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ & ΟΠΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ KINETICS
Π. Πολυχρονίδη 29 & Γκερόλα, Άνω Κουμ-Καπί, Χανιά
Τηλ: 697 8676 652
Fb: Kinetics Dance & Visual Art Center

  

 

  

 

Στα Πλαισια του CHANIaRT
Το Κεντρο Χορου & Οπτικων τεχνων KINETICS παρουσιαζei:
ChatRooms prototype
Διαδραστική Ψηφιακή Παράσταση Χορού
& Παραστατική Εγκατάσταση
Δευτέρα 24 Αυγούστου, 20:30΄
Κέντρο Χορού & Οπτικών Τεχνών KINETICS
(Πολυχρονίδη 29 & Γκερόλα, Χανιά)
Επιμέλεια: Κατερίνα Ντινοπούλου
Το Κέντρο Χορού & Οπτικών Τεχνών KINETICS παρουσιάζει το ‘‘ChatRooms prototype’’, διαδραστική ψηφιακή παράσταση χορού και παραστατική εγκατάσταση, στα πλαίσια της οποίας το ψηφιακό είδωλο λειτουργεί ως προέκταση του φυσικού σώματος και μορφή επικοινωνίας, στοχεύοντας στη σύζευξη πραγματικότητας και φαντασίας, καθώς επίσης στο αισθητικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που δημιουργεί η οπτική συνύπαρξή τους.
Οι σωματικές εικόνες δύο χορευτών που βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις στο χώρο, καταγράφονται με βιντεοκάμερα σε πραγματικό χρόνο ταυτόχρονα, και δια μέσω ενός τοπικού δικτύου διαδραστικών συστημάτων προβάλλονται αλληλεπικαλυπτόμενες σε μία οθόνη φυσικών διαστάσεων. Στη συνέχεια, οι χορευτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους διαχειριζόμενοι τις ψηφιακές τους εικόνες δημιουργώντας ένα εικονικό χορευτικό ντουέτο.
Στο δεύτερο μέρος του έργου, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία του έργου συμμετέχοντας ενεργά, αντικαθιστώντας τον χορευτή που βρίσκεται στον ένα από τους χώρους και μέσω κινητικού αυτοσχεδιασμού να αλληλεπιδράσουν με τον χορευτή στον άλλο χώρο. Η εκδήλωση θα διαρκέσει δύο ώρες (α΄ μέρος: 40 λεπτά, β΄ μέρος: 80 λεπτά) και οι θεατές μπορούν να έρχονται και να φεύγουν από το χώρο, καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Conceptor, Χορογράφος & Καλλιτέχνης Διαδραστικού Βίντεο: Κατερίνα Ντινοπούλου
Χορευτές: Ξένια Κυριακοπούλου, Νεφέλη Σταμούλη
Καλλιτέχνες του Ήχου: VernonFrancis, Μαρία Παπαδομανωλάκη (ηχοτοπίο: Διαλογισμός για μια Αόρατη   Πόλη)
Επιμέλεια / Συντονισμός: Κατερίνα Ντινοπούλου
Κέντρο Χορού & Οπτικών Τεχνών KINTETICS
Πολυχρονίδη 29 & Γκερόλα, Κουμ-Καπί, Χανιά
Τηλ: 0030 697 8676 652
Fb: Kinetics Dance & Visual Art Center\

The CID Panorama
a program of the
International Dance Council CID, the official organization for dance world wide
www.cid-portal.org www.cid-world.org