Joomla project supported by everest poker review.

 East Attica

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ                                   

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Τσιμισκή 3

40200 Ελασσόνα

Τηλ: 24930 25132

Fax: 24930 25474

E-mail: aepahgr@hotmail.com  

Web: www.elassonadacademy.gr

Fb: www.facebook.com/elassonadacademy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ελλήνων Δρώμενα»

Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ώρα: 21.00

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ελλήνων Δρώμενα».


Μέσα από ένα ταξίδι μουσικών εκφράσεων, χορευτικών κινήσεων και τελετουργικών αναπαραστάσεων καταγράφονται οι διαχρονικές πολιτισμικές στιγμές των Ελλήνων, αυτές που συνοδεύουν την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής στην ελληνική γη.


Η παράσταση «Ελλήνων Δρώμενα» επισκέπτεται όλα τα μέρη που άνθισε ο ελληνισμός και παρουσιάζει το πέρασμα και την εξέλιξη του χορού από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μέσα από μία εξαιρετική ανθρωπογεωγραφία 250 και πλέον ατόμων αναδεικνύεται η τεράστια συλλογή των ελληνικών χορών, η πλούσια μουσική παράδοση, η ποικιλομορφία των μουσικών μέτρων, το μωσαϊκό του πολιτισμικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Από την Κρήτη έως τον Έβρο, από το Ιόνιο έως το Αιγαίο, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία θα παρουσιαστεί μία πανδαισία εθνογραφικής, ανθρωπολογικής και μουσικής έκφρασης.

Παράλληλα οι κοινωνικές εκφράσεις των κατοίκων των περιοχών αυτών μέσα από δρώμενα πανηγυριών, θρησκευτικές δοξασίες, και παραδοσιακές ιεροτελεστίες μεταφέρουν στο κοινό την πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων, την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους, τη μοναδικότητα της έκφρασης.

Σε αυτό την ιστορική αναδρομή στον παραδοσιακό χορό, η οποίο ετοιμάζεται με επιμέλεια, σχολαστικότητα και επαγγελματισμό από τον γνωστό χοροδιδάσκαλο Κόκκινο Ιωάννη με τη βοήθεια των δασκάλων του συλλόγου Κόκκινου Γεωργίου, Κατσιούρα Αλεξάνδρας και Μαραγκοζάκη Αθανασίου θα συμμετάσχουν πέραν της Ακαδημίας, η χορευτική ομάδα του συλλόγου με την επωνυμία «Ξένιοι Κρήτες», η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου και ο σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα».

Για όλους τους λάτρεις της παράδοσης και του πολιτισμού η Ακαδημία ετοιμάζει μία ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση, με τη χρήση ενός ευφάνταστου σκηνικού, με τη χρήση νέας τεχνολογίας, με σεβασμό στα λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας και κυρίως με μεράκι και αγάπη για αυτό που πρεσβεύει, τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 250 χορευτές - μουσικοί - ηθοποιοί ενώ θα παρουσιαστούν στο κοινό περισσότερες από 400 παραδοσιακές ενδυμασίες.

Καλείται το κοινό της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας να συμμετάσχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια της Ακαδημίας, να βιώσει στιγμές μαγικές και ονειρεμένες και να απολαύσει ηχοχρώματα και χορευτικά μοτίβα άλλων εποχών.

                                                                                   

 Για την Ακαδημία

 Καφάσης Κωνσταντίνος

 

 

 

Ancient Greek Orchesis Study Group of Dora Stratou Theatre invited by the Piraeus Section of CID and the Municipality of Dionysos (Ag. Stefanos Municipal Community) in collaboration with Dryos Topoi Research & Artistic Group of Athens University and the Group of Traditional Dances of the Community High School, presented a dance-theatrical reconstruction of mythology and history of Crete based on Kalliope Varoudaki's text and research, while choreographies and stage direction were shared by Anna Shana Lazou, Fifica Nicolopoulou & Kalliope Varoudaki. The successful event was held in the Cultural Center of Agios Stefanos on the 18th of March, at 7pm. and it is a part of the Group's educational, social and artistic work on Ancient Orchesis.

My spirit is my white angel,

my Pantocrator my own lifeblood, emerald and light

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΥΛΩΝΑ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΚΟΥΡΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 η Βιβλιοθήκη μας, συγκεντρώνει στην
Συντροφιά Λογοτεχνών του Δήμου Ωρωπού
Όλους τους συγγραφείς που κατοικούν στον Δήμο μας, με σκοπό την προβολή των έργων
τους στους συμπολίτες μας και τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου που θα αναδεικνύει
την συγγραφική πνευματική δράση στον Δήμο μας.
Η 2η συνάντηση- παρουσίαση θα είναι η παρουσίαση των βιβλίων του κου Δημήτρη
Μακρυγιάννη και ειδικότερα του έργου του «Βήματα στο κενό», θα γίνει
την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα στις 7:30μμ.
Όσοι και όσες ασχολείστε με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, διηγημάτων, ιστορικών
μελετών, ποιημάτων, παραμυθιών, μυθιστορημάτων, δοκιμίων κλπ, παρακαλείσθε να
προσέλθετε στην 2η συνάντησή μας και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε
στο συλλογικό έργο και στην παρουσίαση του έργου σας.

 

 

 

 

 

Fly me to the Moon - Το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" στο Μουσικοδρόμιο

Project Fly me to the Moon και εμφάνιση του χοροθέατρου "Δόρα Στράτου" στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.

Το Μουσικοδρόμιο υποδέχεται το χοροθέατρο"Δόρα Στράτου": παραδοσιακή μουσική και ελληνικοί ρυθμοί, όπως συρτάκι, χασαποσέρβικο, ζεϊμπέκικο, χασάπικο, "προσγειώνονται" στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και "απογειώνουν" τη διάθεση!

Το Fly me to the Moon αποτελεί μία ενέργεια της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία ξεκίνησε το Μάιο του 2013. Είναι ένα πολυσχιδές, νεανικό και πρωτότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, performances, happenings, διαδραστικούς διαγωνισμούς και άλλα πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ έχει στόχο να δώσει πολιτιστική διάσταση στην εμπειρία του επισκέπτη του Αεροδρομίου της Αθήνας.

Ευχαριστούμε για τις αναφορές και τις δημοσιεύσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

18 Miltiadou Str. 105.60  Athens Greece

 Land: +30 210.64.30.683

 Fax:   +30 210.64.30.686

 E-mail: info@elculture.gr

 

Η Σχολή χορού – μπαλέτου του Διατονικού Ωδείου  με αφορμή τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου παρουσιάζει μια Χορευτική Παράσταση, την Παρασκευή 14 Ιουνόυ και ώρα 20:00, στο Οινοποιείο Πέτρου (Λ. Μαραθώνος 117 δίπλα από Ο.Α.Ε.Δ.  Παλλήνης).

Τίτλος:  ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Περιγραφή: Οι μαθητές της Σχολής χορού – μπαλέτου του Διατονικού Ωδείου δίνουν μία χορευτική παράσταση στο Οινοποιείο Πέτρου.

 
Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2013

 Ώρα διεξαγωγής: 20:00

Τόπος: Οινοποιείο Πέτρου  (Λ. Μαραθώνος 117 δίπλα από Ο.Α.Ε.Δ.    Παλλήνης)

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ.  Μαραθώνος 61

15351 Παλλήνη

Τηλέφωνο: 21-60.33.825

Fax : 210-60.32.463

E -maildiatoniko@toniko.gr

  1. www.toniko.gr

 

The CID Panorama
a program of the
International Dance Council CID, the official organization for dance world wide
www.cid-portal.org www.cid-world.org